2019 EKOAVRASYA HİZMET ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya), Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının gelişmesine katkı sağlayan ve kamuoyu oluşturan kişi, kurum ve kuruluşlara geleneksel olarak düzenlediği “Avrasya Hizmet Ödülleri Töreni’’ ile 22 ödül takdim etti.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Ankara Valisi Vasip Şahin, TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Adil Aliyev, Kosova Parlamentosu Milletvekili Fikrim Damka, Makedonya THP Genel Başkanı Enes İbrahim’in yanı sıra çok sayıda milletvekili, büyükelçi, belediye başkanı, iş insanı ile kültür ve sanat camiasından değerli katılımcıların teşrifleriyle Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine geçilmeden fuayede semeni başında toplanan değerli misafirler günün geleneklerine uygun olarak Nevruz’u renkli görüntülerle kutladılar.

Türk dünyasının gözde eserlerinden oluşan müzik dinletisinin ardından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, geleneksel olarak düzenlenen Avrasya Hizmet Ödülleri’nin önemine vurgu yaparak, Avrasya coğrafyasında var olan potansiyeli harekete geçirmek için EkoAvrasya’nın çıkmış olduğu bu kutlu yolda yılmadan ve yorulmadan hedefe doğru emin adımlarla ilerleyeceğini, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak ve daha güzel yarınlar için gururla çalışacağını belirtti. Ülkeler arası dostluk ortamının gelişmesine katkı sağlayan ve kamuoyu oluşturan ödül sahipleri kişi, kurum ve kuruluşları kutlayarak teşriflerine teşekkürlerini arz etti.

Törende Hikmet Eren’den ödülünü alan ve kendisine takdim edilen Kazak çapanını giyen T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan konuşmalarında, dünyada ve bölgede önemli gelişmelerin yaşandığını, ticaret savaşlarının yoğun olduğunu, uluslararası kuralların emperyal güçler ekseninde yeniden şekillendiğini, küresel hesapların terör örgütleri taşeronluğuyla görülmek istendiğini, insanlığın bilgi birikiminin daha fazla kaos için kullanıldığını ve fitnenin ilerlediği bir zaman diliminden geçildiğini belirterek, bu süreçte Türkiye olarak bir yandan daha fazla üretmenin ve kalkınmanın mücadelesini verdiklerini, diğer yandan da iç ve dış saldırılara zemin hazırlayan küresel oyunlarla mücadele ettiklerini söyleyerek, bu dünya düzeninde Avrasya ülkeleri ile Türkiye’nin arasındaki ilişkileri her zaman dostluk ortamında tutan faaliyetler gerçekleştiren, çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası arenada başarılar sağlayan EkoAvrasya’ya sağladığı bu kuvvetli bağlardan ötürü övünç duyulan bir kuruluş olarak ve düzenlediği bu özel ödül töreni ile sergilenen vefa örneğinden dolayı teşekkürlerini vurguladı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ödülünü Bakan Turhan’dan alarak, bu ödüle layık görülmenin kendisi için büyük onur olduğunu ve bu ödülü özgürlükleri için mücadele eden Kırım Tatar halkı adına kabul ederek, EkoAvrasya’nın hem Türk halkları hem de tüm dünya halkları arasındaki yakın ilişkileri güçlendirdiklerinden dolayı mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

MHP Genel Başkanı Başdanışmanı Sayın Ruhi Ersoy ödülünü Sayın Çubarov’dan aldı. Ödülü Bilge Tonyukuk’tan Yusuf Has Hacib’e ve Kaşgarlı’dan bu yana, modern anlamda ise Kırım’da Gaspıralı İsmail Bey’in dilde fikirde işte birlik ülküsünden, Yusuf Akçura’dan Ziya Gökalp’e kadar mensubu oldukları fikrin adına aldıklarını belirterek teşekkürlerini arz etti.

Törende, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un kurucularından olduğu ve şu an aktif olarak yayın ve dağıtım hayatına devam eden Sebîlürreşad Mecmuası, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Fatih Bayhan ile kıymetli Şairimizin torunu Sayın Selma Ersoy Argon tarafından ödülünü aldı. Bayhan, dosdoğru yol anlamına gelen “Sebîlürreşad”ın bugün Avrasya Hizmet Ödülleri’nin bir parçası haline gelmiş olmasının Akif Üstad’ın hayali olduğunu belirtti. Avrasya’nın her köşesinde büyük ve önemli çalışmalar gerçekleştiren EkoAvrasya’nın, yetmiş ülkeye dağıtılan mecmuayı ödüle layık görmesinden dolayı mutluluklarını vurgulayarak, teşekkürlerini sundu.

2019 Avrasya Hizmet Ödülleri Töreni, ülkemize hizmet yolunda katkılarından dolayı takdirle layık görülen tüm değerli kişi, kurum ve kuruluşlara ödüllerinin sunumu ile gerçekleşti.

ÖDÜL SAHİPLERİ

  • Mehmet Cahit Turhan / T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
  • Dr. Derviş Eroğlu / K.K.T.C. III. Cumhurbaşkanı
  • Erşad Salihi / Irak Türkmen Cephesi Başkanı, Kerkük Milletvekili
  • Refat Çubarov / Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Başkanı, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili
  • Enes İbrahim / Makedonya Cumhuriyeti Meclisi Milletvekili, THP Genel Başkanı
  • Fikrim Damka / Kosova Parlamentosu Milletvekili
  • Adil Aliyev / Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili, Azerbaycan Kick Boks Federasyonu Başkanı
  • Andrii Sybiha / Ukrayna Ankara Büyükelçisi
  • Doç. Dr. Ruhi Ersoy / 25. ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili, MHP Genel Başkan Başdanışmanı
  • Prof. Dr. Mehmet Barca / Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü
  • İrfan Tatlıoğlu / Orhaneli Belediye Bşk., Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Gnl. Bşk.
  • Gürsel Baran / Ankara Ticaret Odası Başkanı
  • Feridun Öncel / MİSİAD Genel Başkanı
  • Dr. Hasan Oktay / KAFKASSAM Başkanı
  • Azerin / Ses Sanatçısı
  • Agil Alasker / Azerbaycan Yeniçağ Yayın Grubu Başkanı
  • Sebilürreşad Mecmuası
  • Ahmet Büberci / Naz Global Yönetim Kurulu Başkanı
  • Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği
  • Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği
  • Türkmeneli TV
  • Alim Korkmaz / Avrasya Sanatları Araştırma Merkezi Başkanı

2019_ekoavrasya_hizmet1

2019_ekoavrasya_hizmet2

2019_ekoavrasya_hizmet3

2019_ekoavrasya_hizmet4

2019_ekoavrasya_hizmet5

2019_ekoavrasya_hizmet6

2019_ekoavrasya_hizmet7

2019_ekoavrasya_hizmet8

2019_ekoavrasya_hizmet9

2019_ekoavrasya_hizmet10

Son Yazılar