Emine Ceppar: İşbirlikçiler Hayallerini Gerçek Gibi Göstermeye Çalışıyor

Rusya Federasyonu’nun Kırım’ın işgalinden dolayı Ukrayna’nın yarımadaya yönelik su tedarikini kesmesine karşı Birleşmiş Milletlere (BM) yaptığı başvuruya cevap verildi. Sözde Rusya Devlet Duması milletvekili, işbirlikçi Natalya Poklonskaya, BM’nin kendisine mektup göndererek “Kırım’ın ilhakını” tanıdığını ileri sürdü.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Poklonskaya’nın iddialarını manipülasyon olarak değerlendirdi.

Sosyal medya üzerinden 1 Eylül 2020 tarihinde açıklama yapan işbirlikçi Poklonskaya, yarımadaya su tedarikinin yeniden sağlanması için BM’ye gönderdiği dilekçeye cevap verildiğini ileri sürdü. Poklonskaya, mektup hakkında açıklama yaparak, güya BM’nin Rusya Parlamentosundaki Kırımlıların temsilcisi olarak kendisini gördüğünü iddia etti.

Emine Ceppar: Poklonskaya’nın iddiaları manipülasyondur

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Poklonskaya’nın iddialarını manipülasyon olarak değerlendirdi.

Kişisel Facebook sayfasında, işbirlikçi Poklonskaya’nın açıklamasını yorumlayan Ceppar, “Uluslararası örgütlerin izleme misyonlarının Kırım’a davet edilmesi ve işgalin suç ortaklarıyla yapılan ‘işbirliği’ konusuna gelince; Poklonskaya ve onun Rus rehberleri, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine yapılan başvuruyu inceleme usulünü görmezden gelerek hayallerini gerçek gibi gösteriyorlar. Uluslararası örgütlerin temsilcilerinin Kırım’a davet edildiğini anlatıyorlar, ayrıca ilgili örgütlerin mektuplarını kendilerini ve işgal edilen Kırım’daki faaliyetlerini ‘tanıma’ olarak göstermeye çalışıyorlar.” diye kaydetti.

Ceppar, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin mektubunda aslında, Kırım’ın statüsü ile Ukrayna toprak bütünlüğüne ilişkin BM Genel Kurulu kararının tam olarak yerine getirilmesi ve BM gözlem misyonunun yarımadaya erişiminin sağlanması  gerektiğine işaret ettiğini vurgularken, “Rusya Federasyonu, engellenen söz konusu erişimi bahsi geçen kararlar çerçevesinde ve Ukrayna yasaları uyarınca eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmeli.” açıklamasında bulundu.

İşgalci Rusya BM’ye şikayette bulundu

Rusya Federasyonu’nun, Kırım’ın işgalinden dolayı Ukrayna’nın yarımadaya yönelik su tedarikini kesmesine karşı, Birleşmiş Milletlere (BM) başvuruda bulunduğu bildirilmiş, Kremlin yönetiminin BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet’e konu ile ilgili dilekçe gönderdiği belirtilmişti.

Son Yazılar